h

Nieuws uit 2012

13 december 2012

SP Appingedam strijd samen met andere betrokken SP afdelingen tegen sluiting Delfzicht en St. Lucas.

  • Door het gezamenlijk beleid van de zorgverzekeraars en VVD-minister Schippers verdwijnen steeds meer ziekenhuizen. Wij maken ons ernstige zorgen over toekomst van goede ziekenhuiszorg in onze regio. Aan de bevolking – die toch gezamenlijk het geld voor onze zorg opbrengt – de lokale politiek en het personeel van de ziekenhuizen is niets gevraagd.

    De toekomst van goede zorg ligt in handen van de zorgverzekeraars. Zij bepalen of wij straks nog een ziekenhuis hebben, zij bepalen of inwoners van Noord-Groningen straks naar de stad of naar Zuidbroek of Scheemda moeten voor hun zorg. Wij vinden natuurlijk de kwaliteit van goede zorg erg belangrijk, maar in dit geval kan kwaliteit niet zonder kwantiteit! Door streekziekenhuizen te laten verdwijnen, zadel je de regio op met langere reistijden, langere wachttijden in de ziekenhuizen in de stad etc. Woensdag 12 december is er in de Provinciale Staten weer gesproken over onder andere de locatie voor het nieuwe streekziekenhuis van het OZG. Statenlid Lian Veenstra heeft namens de SP een krachtig betoog gehouden voor behoud van goede ziekenhuiszorg binnen bereik voor alle patiënten. Voorafgaand hebben verschillende SP-afdelingen uit de regio hun protest laten klinken bij het provinciehuis.

  • Lees verder
    11 november 2012

    Kind van de rekening: SP wil armoede onder kinderen bestrijden


    In een rijk land als Nederland leven tienduizenden kinderen (367.000) in armoede. Heel concreet betekent dat, dat ze niet iedere dag een gezonde maaltijd kunnen eten. Niet altijd naar verjaardagsfeestjes kunnen. Of zelf hun verjaardag niet kunnen vieren met vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook dat ze niet mee kunnen doen met sporten, uitstapjes of culturele activiteiten kunnen ondernemen. Toch hele belangrijke dingen voor de ontwikkeling van kinderen.

    Lees verder
    17 oktober 2012

    SP steunt acties tegen kassen bij Oudeschip

    De SP Eemsmond en de Statenfractie steunen de protestacties tegen de glastuinbouw boven de Middendijk bij Oudeschip. Aanstaande zaterdag is de partij aanwezig bij een bijeenkomst met inwoners en andere organisaties. Tijdens deze bijeenkomst worden actieplannen besproken en er wordt een begin gemaakt met de uitvoering ervan.

    Lees verder
    13 september 2012

    'Overal waar onrecht is zullen ze ons tegen blijven komen' Emile Roemer: bedankt voor de 1 miljoen stemmen


    Een strijdbare Emile Roemer sprak woensdagavond in het Paard van Troje in Den Haag honderden aanwezige SP'ers toe op de verkiezingsavond. De SP behoudt ondanks een felle tweestrijd tussen PvdA en VVD de huidige vijftien zetels.

    Lees verder

    Pagina's

    U bent hier