h

SP doet mee aan raadsverkiezingen Appingedam

12 september 2013

SP doet mee aan raadsverkiezingen Appingedam


De SP gaat op 19 maart 2014 voor de eerste keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Appingedam. Dat heeft de voorzitter van de afdeling, Johan Teuben, bekend gemaakt. De komende tijd gaat de partij werken aan het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Vanzelfsprekend blijven we actief bezig met onze lopende acties en acties in de toekomst.

De SP laat zich leiden door drie idealen:

  • Menselijke waardigheid: Respect van de ene mens voor de andere mens.
  • Gelijkwaardigheid: De één is nooit meer waard dan de ander.
  • Solidariteit: Elkaar helpen zodat ieder mens een eerlijke kans krijgt op een gelukkig leven.

Waar nodig bemoeien we ons met de politiek door inspraakrecht, acties en het stellen van vragen. We doen dat niet vanuit een ivoren toren, maar samen met de mensen om wie het gaat. U vindt ons regelmatig met onze SP-kraam op de markt of in het centrum van Appingedam. De veranderingen voor de WMO (maatschappelijke ondersteuning), PGB (persoonsgebonden budgetten) en de WSW (sociale werkvoorziening) worden door de SP nauwlettend in de gaten gehouden. Daarom kunt u uw ervaringen kwijt door contact met ons op te nemen. Laat weten wat uw ervaringen zijn!
De SP is optimistisch over de toekomst van Appingedam. Wij mogen trots zijn dat we in een gemeente wonen waar verenigingen, vrijwilligers, mantelzorgers en individuen prachtige dingen organiseren, ontroerende acties ondernemen en omkijken naar elkaar. Niet politici, maar zij maken het verschil voor Appingedam. Aan ons om hen te koesteren, te waarderen en te ondersteunen.

In de gemeente Appingedam zet de SP zich o.a. in voor:

  • het betrekken van inwoners bij politieke besluiten.
  • het kritisch volgen van de lokale overheid.
  • goede en bereikbare medische voorzieningen.
  • woonwijken waar iedereen zich veilig en prettig voelt.
  • het stimuleren van sociale contacten.
  • behoud van voorzieningen die van belang zijn voor de leefbaarheid.
  • een sociale en eerlijke verdeling van de lasten.

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties of tips? Wilt u een keer een bijeenkomst van de SP bijwonen of meedoen met een van onze acties? Laat het ons weten. Wij horen graag van u hoe we de gemeente Appingedam socialer en eerlijker kunnen maken!

Wij zijn er klaar voor! U ook?

De SP in Appingedam: Patrimoniumstraat 54, 9902 BG Appingedam,T 06-52015739
E appingedam@sp.nl, I www.appingedam.sp.nl

U bent hier