h

Motie voedselbank aangenomen.

14 november 2014

Motie voedselbank aangenomen.

Ook voor 2015 geld voor de voedselbank. In raadsvergadering van 13-11-2014 is de motie op initiatief van de SP en mede ingediend door de CU (christen unie) unaniem aangenomen.

 

Waarom?

Omdat wij helaas moeten constateren dat hoewel de SP pertinent tegen de noodzaak van een voedselbank is het toch niet te ontkennen is dat in Appingedam (en Delfzijl) er toch behoefde aan is.

Uiteraard doet de SP er alles aan om de onderliggende problematiek aan te pakken en de voedselbanken overbodig te maken.

Helaas is het voor 21 gezinnen in onze stad een noodzaak om van de voedselbank gebruik te maken.

De voedselbank is een particulier initiatief en is volledig afhankelijk van giften donaties en vrijwilligers.

In het verleden werd dit voornamelijk door het bedrijfsleven gefinancierd maar ook daar lopen de inkomsten terug en zo ook het budget voor donaties.

Daarom heeft de SP gemeend dat in ieder geval een helpende hand te moeten bieden door de kosten voor de voedselpakketten op ons te nemen.

En zodoende het voortbestaan van de voedselbank te garanderen.

 

Wat betekend dat?

Dat wij in Appingedam 5 euro per gezin voor heel 2015 uit het budget armoede bestrijding aan de voedselbank overmaken.

Dat komt neer op 5460 euro (5*21*52).

Dit hebben wij ook al voor de 2e helft van 2014 gedaan maar omdat structurele financiële middelen niet tot de mogelijkheden behoort. Menen wij het zo goed te doen.

 

 

Hier voor de volledigheid nog de motie zoals hij is aangenomen is:

Motie voedselbank 13-11-2014

Reacties

Hoi, ik ben blij, dat jullie je mening wat bijgesteld hebben voor de voedselbank. Ik overleef persoonlijk dankzij de voedselbank. Een verkeerde investering van een erfenis en een puber die geld kostte en een laag inkomen (ik ben 64 en heb IAOW) maakt dat ik een schuld heb van 13.000 en 3 honden met wie ik wilde fokken maar waar ik van heb afgezien. Maar de honden wil ik niet kwijt. Ik ben overigens misschien wel 1 van de oudste en langste leden van de SP in Groningen geweest maar ik ben nu verhuisd naar Singel 26, 9921RL te STEDUM en ik ben best wel nieuwsgierig naar jullie in Appingedam. Groetjes
Frederiek

Geweldig dat jullie dat doen. Ik loop ook bij de voedselbank in Bafflo. Zonder dat was ik failliet gegaan en had ik al mijn spulletjes en misschien ook mijn lieve hondjes kwijtgeraakt
Frederiek Reiners

Reactie toevoegen

U bent hier