h

“Nederland verandert, de zorg verandert mee” – Is dat zo?

4 februari 2015

“Nederland verandert, de zorg verandert mee” – Is dat zo?

Niet onze leuze, maar de titel waaronder Den Haag forse bezuinigingen binnen de zorg doorvoert. Harde financiële klappen in de WMO (o.a. Thuiszorg en hulpmiddelen), de AWBZ (o.a. begeleiding en gehandicaptenzorg) en de Jeugdzorg. Bezuinigingen die niets te maken hebben met de kwaliteit van zorg of met de belangen van inwoners. Die enkel als doel hebben het begrotingstekort van Den Haag te dichten. Bezuinigingen waar Den Haag zelf het lef niet voor heeft, daarom heeft ze deze taken (en dus deze bezuinigingen) op het bordje van de gemeenten vanaf 1 januari 2015 gegooid.

Aan die gemeenten de moeilijke taak om met de beschikbare gelden goede en toegankelijke zorg te bieden aan haar inwoners. Dat gaat nergens zonder pijn. We kennen allemaal de verhalen van gemeenten die gewoon de huishoudelijke hulp afschaffen en we kennen allemaal de verhalen van de honderden ontslagen thuiszorgmedewerkers.

De SP  maakt zich hard voor goede zorg, zorg waarbij de centen er toe doen, máár waar: “de menselijke maat” de norm is en het uitgangspunt is dat: “niemand tussen wal en schip mag vallen, groot of klein”.

Hoe wordt u geconfronteerd met die “veranderende zorg”?

Hoe wordt u geholpen en wat vind u daarvan?

Is alles u duidelijk of met welke vragen of onduidelijkheden leeft u nog?

Zijn er dingen die beter kunnen en heeft u daar ook ideeën voor?

U ziet, we willen alle verhalen van u horen, zowel positief als negatief.

Wat gaan we ermee doen? Luisteren, verzamelen, naast elkaar leggen en er van leren. Daar waar nodig nemen we (als u dat ook wilt) contact met u op. Zien we een steeds terugkerend probleem, dan zullen we de verantwoordelijke wethouder aanpreken  om samen naar mogelijke oplossingen of verbeterpunten  te zoeken.

Laat u het ons weten?

Bij voorbaat hartelijk dank:

Johan Teuben.    Voorzitter SP Appingedam.

Harry Rozema.   Fractie-voorzitter SP Appingedam.

Reactie toevoegen

U bent hier