h

En nu doorknokken!

22 maart 2018

En nu doorknokken!

Foto: SP

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart was een mooie voor de SP in Appingedam. Natuurlijk hadden we op meer gehoopt, maar we zijn dik tevreden met het handhaven van de 3 zetels én de positie van 2e partij van Appingedam. We zijn de Damsters dan ook ontzettend dankbaar voor hun vertrouwen en hun stem!

Kort na de verkiezingsdag is de informateur van Gemeentebelangen aan de slag gegaan. Op vrijdag voerden wij met haar het eerste gesprek. Als SP hebben we aangegeven serieus te willen kijken naar collegedeelname. Niet omdat het moet, maar omdat we het verschil willen maken voor de Damsters.

Op zaterdagochtend volgde hierop een tweede gesprek. De informateur wilde weten wie onze wethouder zou zijn, mocht de SP deel gaan uitmaken van het college. Samen met onze beoogd wethouder hebben wij ons positief en constructief opgesteld. Uitgangspunt voor de SP was dat besluiten met en door de Damsters genomen moeten worden, dat de armoede in Appingedam versneld omlaag moet en dat Appingedam als sterke én trotse stad de herindeling  in moet.

Het was niet genoeg...aan het einde van de middag liet de informateur de SP weten dat zij de echte onderhandelingen in zou gaan met...het CDA. Ja, de partij die als enige deze verkiezingen een zetel verloor. De informateur zal haar overwegingen hiervoor hebben, het is aan haar om daar verantwoording over af te leggen aan de Damster bevolking.

En nu? Doorknokken! De afgelopen weken hebben we (o.a.) met de inwoners van Opwierde gestreden en we zijn nog niet klaar. Inwoners hebben zich bij ons aangesloten, willen met ons mee gaan strijden. We staan voor een herindeling met Delfzijl en Loppersum, dat moet een kanjer van een SP afdeling worden. U ziet, werk genoeg, genoeg om voor te strijden, genoeg om voor te knokken! Doet u mee!?!

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier