h

SP Appingedam met “ketting van solidariteit” bij Fivelingo

6 september 2011

SP Appingedam met “ketting van solidariteit” bij Fivelingo

De maatregelen van het kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten direct van tafel. Door deze plannen zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden.

Fivelingo

Om samen te knokken met de mensen in de fabrieken, bedrijven en sociale werkplaatsen die hun baan dreigen te verliezen, is de SP gestart met een “ketting van solidariteit”. Komende en afgelopen weken worden duizenden werkhandschoenen ondertekend als protest tegen de bezuinigingen op de mensen in de sociale werkvoorziening en in reïntegratie-trajecten. Het is de bedoeling om een handtekening op de handschoen te zetten en op het aangehechte kaartje kan men zijn of haar ongenoegen uiten over de aankomende bezuinigingen op deze zeer kwetsbare groep. We maken met de handschoenen ook een vuist tegen de foute plannen, de bezuinigingen en dit kabinet.. Deze handschoenen zullen t.z.t. als een lint van vele kilometers worden aangeboden aan de bedenkers van deze onzinnige bezuinigingsmaatregel die vooral de zwakkeren onder ons zullen treffen.

Ook de SP in Appingedam zal de komende tijd aan deze actie meedoen. Afgelopen woensdagmorgen waren ze aanwezig in de kantine van Werkvoorzieningschap Fivelingo om een start te maken. Op zaterdag 10 september is de SP in het centrum van de Fivelstad om hand(schoen)tekeningen te verzamelen.

U bent hier