h

De SP komt op in de gemeente Appingedam

11 november 2011

De SP komt op in de gemeente Appingedam

  • De SP in Appingedam
  • De lokale afdelingen van de SP zijn de ogen en oren, handen en voeten van de partij. Ook de gemeente Appingedam heeft nu een actieve groep SP’ers. Word lid en help mee aan het verbeteren van de gemeente Appingedam en het versterken van de SP!

  • De SP laat zich leiden door drie idealen:
  • -Menselijke waardigheid – Respect van de ene mens voor de andere mens.
    -Gelijkwaardigheid – De één is nooit meer waard dan de ander.
    -Solidariteit – Elkaar helpen zodat ieder mens een eerlijke kans krijgt op een gelukkig leven.
  • In de gemeente Appingedam komt de SP op voor:
  • -het betrekken van inwoners bij politieke besluiten
    -het kritisch volgen van het gemeentebestuur
    -meer recreatie- en sportvoorzieningen voor jongeren en ouderen
    -goede en bereikbare medische voorzieningen
    -woonwijken waar iedereen zich veilig en prettig voelt
    -het welzijn van dieren in onze gemeenschap
    -het stimuleren van de sociale samenhang in wijken
    -behoud van voorzieningen die van belang zijn voor de leefbaarheid
    -een sociale en eerlijke verdeling van de lasten
  • Geen ivoren toren, maar de buurten in.
    Waar dat nodig is voeren we acties voor concrete verbeteringen, stellen we kritische vragen en maken we gebruik van inspraakrecht in de gemeenteraad. De SP doet dat niet vanuit een ivoren toren, maar samen met de mensen om wie het gaat. U vindt ons regelmatig met onze SP-kraam op de markt of in het centrum van Appingedam. Zo gaat de SP ook in Appingedam regelmatig ‘buurten in de buurten’ om te horen wat er leeft. Ook volgt de SP kritisch de bijeenkomsten van de gemeente en de woningcorporatie over hun plannen voor Appingedam.
    SP-Meldpunt: Thuiszorg, persoonsgebonden budgetten, sociale werkvoorziening:
    De bezuinigingen op de thuiszorg (WMO), persoonsgebonden budgetten (PGB) en de sociale werkvoorziening (WSW) worden door de SP kritisch in de gaten gehouden. Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar uw ervaringen hiermee. Hebt u klachten die u met ons wilt delen? Schroom niet om contact met ons op te nemen (appingedam@sp.nl / 06-52015739). Bij voldoende meldingen komt de SP in actie om samen met de mensen misstanden aan te pakken.
    SP in actie: Delfzicht Ziekenhuis.
    De SP is vanaf december 2010 actief in de gemeente Appingedam. En met actief bedoelen we: níét wachten tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen, maar de wijken en dorpen in gaan om samen met de mensen actie te voeren voor concrete verbeteringen.

    Zo heeft de SP-Appingedam in 2011 actie gevoerd tegen de plannen van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) voor verdere uitkleding van de zorg in het Delfzicht Ziekenhuis. Deze actie, waar ook het personeel aan meedeed, was gericht tegen de halvering van vijf naar twee spoedbedden en de verhuizing van de Spoed Eisende Hulp binnen het ziekenhuis. En onze actie heeft succes gehad! Naar aanleiding van de acties heeft het OZG besloten de vijf spoedbedden te handhaven en de volledige Spoed Eisende Hulp op de begane grond in stand te houden.

    Doe mee met de SP in Appingedam!
    Om meer voor de mensen in Appingedam te kunnen betekenen, zijn wij op zoek naar enthousiaste en actieve mensen die ook een socialere Fivelstad willen. Dus deelt u onze idealen en spreken onze acties u aan? Dan nodigen wij u van harte uit om lid te worden van de SP en mee te bouwen aan een socialer Nederland, om te beginnen in Appingedam. Zo helpt u ons ook om in de toekomst aan de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen meedoen.

    Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties of tips? Wilt u een keer een bijeenkomst van de SP bijwonen of meedoen met een van onze acties? Laat het ons weten. Wij horen graag van u hoe we de gemeente Appingedam socialer en eerlijker kunnen maken!

  • De SP in Appingedam:

  • Patrimoniumstraat 54
    9902 BG Appingedam
    T 06-52015739
    E appingedam@sp.nl

    U bent hier