h

SP Appingedam geen voorstander van pijpleiding met gevaarlijke stoffen langs N33 door Appingedam en Delfzijl

5 juli 2013

SP Appingedam geen voorstander van pijpleiding met gevaarlijke stoffen langs N33 door Appingedam en Delfzijl

De provincie Groningen heeft besloten dat er een buizenzone (50 meter breed/3 meter diep) tussen de Eemshaven en chemiepark Delfzijl worden aangelegd, naast de N33 in de nabijheid van uw woning of bedrijfspand.
De Damster SP is al geruime tijd de ontwikkelingen hierover aan het volgen. Nu de N33 tracé een serieus plan lijkt te worden, hebben wij de indruk dat mogelijke betrokken aanwonenden en ondernemers niet of minimaal geïnformeerd zijn. Wij vinden dat maximale veiligheid en minimale risico's voor mens, dier on omgeving voorop moet staan bij de keuze van het definitieve traject. Het is nog steeds niet duidelijk welke stoffen er doorheen zullen gaan. Ook zijn de gevaren en risico's ervan niet bekend en wie daarvoor verantwoordelijk is als het mis gaat. De recente aardbevingen door gaswinning lijken ons ook een belangrijke factor voor de veiligheid.Toch kiest men er voor de buizenzone door bewoond gebied bij mensen door de (achter)tuin,tussen Appingedam en Delfzijl door (langs het woonplein), aan te leggen. Uit eigen onderzoek is gebleken dat de maximale afstand tot de dichts bij zijnde school (Eemsdeltacollege) 1000m zal bedragen, tot het woonplein 500m, tot woningen 250m, tot bejaarden- en verpleeghuis (Damsterheerd en Solwerd) 750m, tot het zwembad 1000m.

Onze voorkeur gaat uit naar de aanleg door landbouwgebied (Leermenstraject). Daar is de bebouwing minimaal en gaan de pijpen niet bij mensen vlak langs de huizen, maar voor dit traject werken de boeren tegen omdat ze een deel van hun land niet meer kunnen gebruiken en daar financieel niet (voldoende) voor worden vergoed. Of buitendijks door de Eems, dat is het veiligst, er is geen bewoning en belast het milieu het minst, maar de provincie vind het te duur.

Mocht u meer informatie willen,of heeft u informatie die nuttig kan zijn voor ons kunt u contact opnemen met de SP in Appingedam via appingedam@sp.nl of de hieronder vermelde personen.

Meer informatie betreffende de buizenzone is te vinden onder de link:

www.buizenzone.nl

Uw reactie of informatie graag versturen naar:

H Rozema tel 0620639836
mail h.f. rozema @ hetnet.nl
Dijkhuizenweg 29
9903 AA Appingedam

of

P.Boerema tel-0617868700
mail P.Boerema@ziggo.nl
Farmsumerweg 65
9902 BM Appingedam

U bent hier